Roy & Ádám Trio

Roy & Ádám Trio

Kohánszky Roy és Nagy Ádám a kilencvenes évek eleje óta zenélt együtt. A Roy és Ádám formáció a Tramps klubzenekar felbomlása után vált ki és az első, "A csapból is én folyok!" maxi CD-jük 1998 májusában jelentet meg, szeptemberben pedig a Tartsd életben! című debütáló albumuk. 1999 augusztusában már negyedik, "Csak 1 pillanat" videóklipjüket forgatták Carrick McDonald fiatal amerikai rendezővel. Mindeközben olyan felkéréseknek tettek eleget, mint például egy duett Cserháti Zsuzsával az "Adj még a tűzből!" albumán, közreműködés Presser Gábor "Képzelt riport 1 amerikai popfesztiválról" vagy a Hooligans "Mesét, álmot, mámort" albumán. 1999–2000-ben a zenekar 11 válogatás CD-re került fel slágereivel. 2001-ben lehetőséget kaptak a New York-i fellépés alkalmával, a Cafe Wha? nevű élőzenés klubban is a helyi fekete zenekarral jam-melni.

Az évek folyamán állandó résztvevőivé váltak a Kapcsolat koncerteknek, felléptek a Budai Parkszínpadon, a Petőfi Csarnokban és beindították önálló zenei klubjukat is.

A zenekar már indulásakor céljaként kitűzte az élőhangszeres zene népszerűsítését. A 2000-es évek közepére azonban a duó szembesült azzal a problémával, hogy élőben túl sokat kell támaszkodnia más zenészekre, így Kohánszky Roy basszusgitárt ragadott és felkérték Csányi Zoltánt, aki a Black-Out és több más zenekar tagja, session-zenésze, hogy állandó dobosként szálljon be. 2006-tól trió felállásban működik a zenekar.

 

Dátum koncertu/vystúpenia

25. jún 2022

Kategória

funky, pop, rock